- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Yüz tüylerinden rahatsız olanlar ne yapmalı? Yüz tüylerini alma yöntemleri arasında en iyisi hangisi? Ustura ile yüz tüylerini almak zararlı mı? Soruları çoğaltmak mümkün. Peki, cevaplar?
Nefes alabilmesi için cildimiz gözenekli bir yapıya sahiptir, dolayısıyla bazı kimselerde belirgin bazı kimselerde zayıf olsa da yüz tüyleri herkeste olur.
Gözeneklerden cilt yüzeyine uzayan kıllar sayesinde cilt altında üretilen sebum sıvı cilt yüzeyine yayılır. Nemin cilt yüzeyinde kalmasını sağlayan şeftali tüyler, aynı zamanda dışarıdan gelen toz ve kirlerin, gözeneklerden içeri girmesini engeller.
Cildimiz aynı zamanda bir koruyucu sensörler bütünüdür. Duyusal, duygusal, fiziksel birçok duruma tepki verir, beyni bilgilendirir. Tüylerim diken diken oldu dediğimizde bir duruma veya olaya, derimizin gözenekler aracılığıyla verdiği tepkiyi gözle görülür şekilde ifade etmiş oluruz.
Cildimizdeki gözenekler ve bu gözeneklerden uzayan tüyler, bedenin bütünselliğinin önemli ve değerli bir parçasıdır fakat yüzde tüylenme belli oranın üzerinde olduğunda, kişiyi estetik olarak rahatsız edebilir.
Yüz Tüyleri Alınmalı Mı?
Doğru yöntemle ve özenli uygulamalarla alındığı takdirde yüz tüylerini almanın bir zararı yoktur.
Yüz tüyleri koyu renkli, kalın ve uzunsa estetik olarak rahatsız edebileceği gibi makyaj yapmayı zorlaştırır, sürülen krem veya serumlar cilt yüzeyine daha az etki eder, cilt altına ise ulaşamaz bile…
Burada önemli olan kişinin ne istediği ve yüzündeki tüylerden rahatsız olup olmadığıdır. Söz konusu kadınlar olduğunda yüz tüyleri genellikle hoşlanmadığımız bir durumdur. Bazen de kişi o kadar rahatsız değildir fakat çevreden gördüğü psikolojik baskı, yüz tüyleri nedeniyle ruh halini ve özgüvenini olumsuz etkileyebilir.
Tüy meselesi kültürden kültüre farklılık gösterir. Örneğin Avrupalılar, sarışın olmalarının da etkisiyle, yüz tüylerinden de vücut tüylerinden de Ortadoğulu kadınlar kadar rahatsız olmazlar.
Tüysüz bir yüz, güzelliğin olmazsa olmaz kıstası değildir. İsteyen yüz tüylerini alır, kimileri almak yerine tüylerini sarartmayı tercih eder. Önemli olan yüz tüylerini alırken cilde zarar vermemektir.
Yüz Tüyleri Neden Olur?
Hirsutizm olarak bilinen hormonal bozukluk nedeniyle tüylenme, yüz tüylenmesinin en yaygın sebeplerinden biridir. Kadınlarda testosteron hormonunun olması gerekenden fazla salgılanması, tüm vücutta ve özellikle yüzde tüylenmeye yol açar. Bu durumda öncelikle bir endokrinolog tarafından hormonal durum kontrol edilmelidir, ardından uygun yöntemle yüz tüylerinden kurtulmak mümkündür.
Bazı ilaçlar yüzde tüylenme yapar, genetik yapı yüz tüylenmesinin popüler nedenlerinden biridir, polikistik over gibi hastalıklar yüzde tüylenme yapabilir, yüze badem yağı kullanmak yüz tüylerinin çoğalmasına yol açabilir vesaire…
Yüz Tüyleri Nasıl Alınır?
Yüz tüyleri söz konusu olduğunda en önemli soru “yüz tüyleri nasıl alınmalı” sorusudur çünkü bu konuda görüş farklılıkları vardır ve cilt tiplerinin tüy alma yöntemlerine verdiği tepki farklıdır, bazı yöntemler özellikle yazın uygulandığında cilde zarar vermektedir.
Bunun gibi birçok parametreye göre yüz tüylerini almanın doğru yolu kişiden kişiye, mevsimden mevsime, tüy yapısına, cilt rengine göre değişir. Yöntem aynı zamanda kişisel tercih konusudur. Kullanılacak yöntemin maliyeti, bu tercihin belirlenmesinde etkili olabilir.
Buna ek olarak cilt uzmanlarının cilde zarar verdiğini iddia ettiği ağda gibi yöntemlerin aynı zamanda ölü deriyi soyduğunu ve bu nedenle cilde faydalı olduğunu işaret eden kimselere rastlamak da mümkündür. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, uygulamanın nasıl yapıldığı, sonucu ve yan etkilerini belirleyen en önemli etkendir.
Alanında uzman kişiler tarafından, doğru cihazla doğru şekilde uygulanmadığı takdirde lazer gibi güvenli bir yöntem dahi cilde zarar verebilir, tüylerin artmasına neden olabilir.
Yüz Tüyleri İçin Ustura
Son zamanlarda makyaj artistlerinin çektiği videolarla popüler olan ustura ile yüz tüylerini alma aynı zamanda kaş şekillendirmede kullanılmaktadır.
Cımbız veya ip gibi tüyü kökünden ve çekerek alan yöntemler, kıl kökünde bulunan ve kıla rengini veren sıvıyı serbest bırakır. Bu tür yöntemlerin cilt lekelerine yol açması nedeniyle ustura ile tüyü alıp, kıl folikülüne müdahale etmemek daha doğru bir yöntem gibi görünür.
Traş olmanın cildin üst katmanının güçlendirdiği yönünde, bilimsel olarak ispatlanmamış bir takım varsayımlar, ustura ile yüz tüylerini almanın neredeyse faydalı olduğunu iddia eder niteliktedir.
Kadın cilt yapısı ile erkek cilt yapısının, kadınların yüzlerindeki tüyler ile erkek sakalının birbirinden son derece farklı olduğunu, gözden kaçırmamak bu noktada önemlidir.
Ustura Yüz Tüylerini Kalınlaştırır Mı?
Yüz tüylerini ustura ile almanın uzun vadede nasıl etkileri olduğuna dair araştırmalar yok denecek kadar azdır. Bu nedenle net bir şey söylemek zor olsa da erkeklerin traş oldukça sakallarının kalınlaştığından yola çıkarak, kaşları kalınlaştırmak amacıyla kullanılmaya başlanan ustura, yüz tüylerini de kalınlaştırabilir gibi görünmektedir.
Yüz İçin Tüy Dökücü Krem
Tüy dökücü kremler bir tür kimyasal reaksiyon şeklinde etki ettikleri için normal koşullarda yüze kullanımı uygun değildir. Hassas tüy dökücülerin yüze için uygun olduğu söylenmektedir fakat özellikle yaz güneşinin altında bu tür bir kimyasal uygulamalar istenmeyen durumlara yol açabilir.
Bacak, kol ve genital bölgelerde uygulanması güvenli bulunan tüy dökücüler dahi tahriş etmesi ya da alerjik reaksiyon geliştirmesi ihtimaline karşı tüm bölgeye uygulanmadan önce küçük bir alanda test edilerek kullanılır.
Yüz için tüy dökücü kremleri bu bilgi ışığında değerlendirmek gerekir. İlle kullanacaksanız tüm yüze uygulamadan önce küçük bir bölgede test etmeyi ihmal etmeyin.
Ağda ile Yüz Tüylerini Almak Doğru Mu?
Yüz ağdası yüz tüylerinden kurtulmak için kullanılan eski bir yöntemdir. Bazı cilt yapılarına zarar vermeyebilir fakat hassas, açık tenli, gözenekleri geniş cilt yapısına sahip kişilerde yüz ağdası sebum dengesini bozar, leke ve akneye neden olur.
Yüz ağdasında kullanılan ağdanın son derece hafif olması gerekir. Aksi halde cildi tahriş eder, soyar ve leke oluşması kaçınılmaz hale gelir. Çekim gücü kuvvetli ağdalar yüz için uygun değildir ve uygulama çekerek değil nazikçe soyarak yapılmalıdır. Alerjik ve hassas cilt tipine sahip kişilerde yüze ağda önerilmez.
Yazın yüze ağda yapmak pek iyi bir fikir değildir. Hangi mevsimde yapılırsa yapılsın yüz ağdası sonrası muhakkak yüksek faktörlü güneş kremi ile cildinizi korumalısınız.
Yüz Tüyleri Sarartma
Tüy sarartma, açık tenli kişilerde, koyu renkli tüyleri sarartarak görüntüsünü hafifletmek için kullanılan, geleneksel bir yöntemdir. Tüyler alınmadığı için kıl folikülü zarar görmez. Sarı olduklarından, ancak yakından bakıldığında görünür fakat arzu ettiğiniz şey pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmak ise tüy sarartma sizi tatmin edecek bir yöntem değildir.
Yüz Tüyleri İçin Lazer Epilasyon
Yüz tüylerinden kalıcı olarak ve en sağlıklı biçimde kurtulmanın yolu, uzman kişiler tarafından, yeni jenerasyon lazer cihazlarıyla gerçekleştirilen lazer epilasyon uygulamasıdır.
Kullandığımız cihaz tipleri ya da epilasyon prosedürümüz hakkında sorularınız için Lazer Epilasyon sayfama göz atınız.
Cildi tahriş etmez, gözenekleri büyütmez, sebum dengesine zarar vermez ve diğer yöntemlerden en büyük farkı lazer epilasyon, yüz tüylerine veda etmenin kalıcı yoludur.
Yüze Hangi Lazer Kullanılır?
Yüz lazeri diye spesifik bir lazer söz konusu değildir. Yüze hangi lazer kullanılır sorusu yerine kıl yapısı ve cilt rengine göre, örneğin açık tende koyu renk tüyler için hangi lazer uygundur ya da bronz tende etkili lazer hangisidir, zayıf tüyleri görebilen lazer cihazı hangisidir gibi sorular, daha doğru sorulardır.
Lazerle yüz epilasyonunda hangi cihazın nasıl uygulanacağı, kişiye özel olarak, ten rengine ve kıl yapısına göre belirlenir. Buz lazer, ND:Yag lazer, Diode lazer gibi lazer türleri, yüz epilasyonunda kullanılan popüler lazerlerdir.
Yüz Tüyleri Kaç Seansta Biter?
Seans sayısı her vakada değişir fakat ortalaması 6-8 seanstır. Doğru lazer cihazı ile doğru şekilde yapılan yüz lazeri sonrası tüyler %90 oranda, kalıcı olarak biter.