- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Gülerken diş etlerinin normalden fazla görünmesine Gummy Smile deniyor. Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz Gummy Smile’a dair tüm detaylar bu yazıda!
Diş Eti Gülüşü olarak da bilinen Gummy Smile, konuşma ya da gülme sırasında diş etlerinin normalden fazla görünmesi anlamına gelir. Diş etlerini şişkin ve sağlıksız bir şekilde gösteren Gummy Smile, estetik açıdan bireyi rahatsız eden diş problemleri arasında yer alır. Gülümsemenin yanı sıra günlük konuşma içerisinde de dikkat çeken Diş Eti Gülüşü, çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilir.
Gummy Smile Nedir?
Gummy Smile ya da Diş Eti Gülüşü, diş etlerinin gülme ya da konuşma esnasında 2 – 3 milimetreden daha fazla görünmesi durumudur. Normal bir diş eti görünüşü, konuşma ya da gülme sırasında diş ile dudak arasında oldukça ince bir şekilde kendisini gösterir. Gummy Smile’a sahip olan bireylerde ise diş etleri, çok daha ön planda ve kalın bir şekilde görünür.
Gummy Smile Oluşumunun Başlıca Nedenleri
Toplumda rastlanma oranı %7 ila 10 arasında değişen Gummy Smile’ın başlıca sebepleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Diş eti problemlerine bağlı olarak ortaya çıkabilecek inflamasyonlar.
- Diş yüksekliğinin normalden küçük olması.
- Üst dudak yapısının ince olması.
- Üst çenede gelişen kemik büyümesi.
- Bazı ilaçların kullanımından kaynaklanan yan etkilerle diş etlerinin zamanla büyümesi.
- Üst dudakta bulunan kasların hipermobil olması.
Gummy Smile Tedavisi Nasıl Yapılır?
Gummy Smile, çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilen bir durumdur. Temelde bu yöntemler geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılabilir. Geçici olan yöntem için sıklıkla Gummy Smile Botoksu uygulanırken kalıcı yöntemde diş boyu uzatma operasyonu tercih edilebilir. Hangi yöntemin uygulanması gerektiğinde kişinin ihtiyaçları ve uzman hekimin kararı önemlidir.
Gummy Smile Botoksu Nasıl Yapılır?
Gummy Smile Botox adı ile de bilinen diş eti botoksu, burun deliklerinin yan taraflarına yapılan bir botoks işlemidir. Gummy Smile Botoksu yapılmadan önce, söz konusu bölgeye lokal anestezi özelliğine sahip bir krem sürülür. Krem etkisini göstermeye başladıktan sonra gerekli sterilizasyon işlemleri yapılarak uygulamaya başlanır.
Gummy Smile Botoksu yapılırken sıklıkla iki noktadan enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir. Gerekli görülmesi halinde ikiden fazla noktadan enjeksiyon işlemi de yapılabilir.
Gummy Smile Botoksu Yapılırken Ağrı Olur Mu?
Gummy Smile Botoksu yapılırken uygulanan lokal anestezik kremler sayesinde ağrı olabilecek en düşük seviyeye indirilir. Buna ek olarak işlem sırasında söz konusu bölgeye buz uygulanır. Ayrıca botoks işlemi sırasında hayalet adı verilen ince iğne uçları kullanılır ve bu da ağrı düzeyinin düşürülmesinde etkili olan bir yöntemdir.
Gummy Smile Botoksu Etkisini Ne Zaman Kaybeder?
Gummy Smile Botoksu, uygulandığı tarihten itibaren dört ay boyunca etkilidir. Dördüncü aydan sonra yavaş yavaş etkisini yitiren botoks, altıncı ayla birlikte yeni bir uygulama ihtiyacı doğurabilir.
Gummy Smile Botoksu Yeniden Yaptırılabilir Mi?
Gummy Smile Botoksu yaptıran bir kişi, etkisi geçtikten sonra yeniden Gummy Smile Botoksu yaptırabilir. Bu durumun sağlık ya da estetik yönden herhangi bir sakıncası olmadığı gibi istikrarlı şekilde yeniden yapılan botoks uygulamaları ile işlemin etki süresi uzayabilir.
Gummy Smile Botoksu Kim Tarafından Yapılır?
Gummy Smile Botoksu estetik bir işlemdir. Buna bağlı olarak bütün estetik işlemlerde olduğu gibi Gummy Smile Botoksu da uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Plastik cerrah, dermatolog ya da bir medikal estetik hekimi Gummy Smile Botoksu yapabilir.
Gummy Smile Botoksunu Kimler Yaptırabilir?
Gummy Smile Botoksu, 18 yaşını doldurmuş ve diş etlerinde Gummy Smile problemi yaşayan herkes tarafından yaptırılabilir. Ancak bazı istisnai durumlar vardır. Hamile ya da emziren kadınların hormonları düzensiz olduğu için Gummy Smile Botoksu yaptırmaları uygun değildir.
Gummy Smile Botoksu Sonrasında Yüz İfadesi Değişir Mi?
Gummy Smile Botoksu yapıldıktan sonra yüz ifadesi değişmez ancak gülümseme ve konuşma sırasındaki görünüş olumlu yönde değişir.
Gummy Smile Botoksu sırasında yüz kaslarına doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir müdahale yapılmadığı için yüz üzerindeki diğer bölgelerde ifade değişimi meydana gelmez.
Gummy Smile Botoksunun Yan Etkileri Nelerdir?
Gummy Smile Botoksunun yapılmasından sonra, hassas bir cilde sahip olan bireylerde işlemin uygulandığı bölgelerde hafif kızarıklıklar ve kısmi şişme görülebilir. Bu ve benzeri yan etkiler birkaç saatlik buz uygulaması ile yok edilebilir.
Gummy Smile Botoksunun kalıcı bir yan etkisi bulunmamakla birlikte botoks işlemi sırasında gereğinden fazla doz kullanılmış ise bazı dudak hareketleri bu durumdan etkilenebilir. Uzman doktorlar tarafından yapılan operasyonlarda böyle bir durumun meydana gelme ihtimali son derece düşüktür.
Diş Boyu (Kuron Boyu) Uzatma Operasyonu Nasıl Yapılır?
Gummy Smile tedavisinde kullanılan bir başka yöntem ise diş boyunun uzatılması işlemidir. Kuron boyu uzatma ya da Gingivektomi olarak da bilinen diş boyu uzatma operasyonu, cerrahi bir işlemdir.
Öncelikle uzun olduğu düşünülen diş eti tespit edilir. Ardından cerrahi işlem ile bu diş eti dokusu alınır ve diş boyları arasında meydana gelen düzensizlikler giderilir. Diş etleri alındığı için diş boyu uzamış gibi görünür. Bu noktadan sonra diş etlerinin doğal ve problemsiz bir görüntüye sahip olması için simetrikleştirme işlemi yapılır.
Diş Boyu Uzatma Operasyonu Sırasında Ağrı Olur Mu?
Diş boyu uzatma operasyonu sırasında lokal anestezi uygulanır. Anestezi işleminin yapılması sırasında vurulan iğne dışında herhangi bir ağrı hissedilmez. Operasyon sonrasında hala uyuşuk halde olan operasyon bölgesi, birkaç saat içerisinde anestezinin etkisinin geçmesi ile birlikte normale döner.
Diş Boyu Uzatma Operasyonu Kalıcı Mıdır?
Diş boyu uzatma operasyonu, diş etlerinin alınması yolu ile yapıldığı için tamamen kalıcı bir işlemdir ve etkisini yitirmesi söz konusu değildir. Ancak düşük bir ihtimal de olsa zaman içerisinde diş etlerinin yeniden büyümesi ve Gummy Smile gülüşüne yol açması mümkündür. Bu sebeple sağlıklı diş eti bakım rutinine sahip olmak büyük önem taşır.
Diş Boyu Uzatma Operasyonunu Kimler Yaptırabilir?
Diş boyu operasyonunu 18 yaşını doldurmuş olan herkes yaptırabilir. 18 yaşından küçüklerin bu operasyonu yaptırabilmesi için veli onayına ihtiyacı vardır.
Diş Boyu Uzatma Operasyonunu Kim Yapar?
Diş boyu uzatma operasyonu, Gummy Smile uygulamasından farklı olarak diş hekimlerinin alanına giren bir konudur. Söz konusu operasyon uzman diş hekimi, ortodontist ya da çene cerrahı tarafından yapılabilir.
Diş Boyu Uzatma Operasyonu Neden Yapılır?
Diş boyu uzatma operasyonu, aşağıda sıralanan sonuçları almak için uygulanabilir:
- Güzel ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmak.
- Diş etlerindeki estetik olmayan asimetrik görünümü yok etmek.
- Diş etlerinin kenarlarında meydana gelmiş yapı bozulmalarını ortadan kaldırmak.
- Diş etlerinde ortaya çıkan renk değişimleri, yamukluk ya da krater oluşumlarını yok etmek veya gizlemek.
- Diş etlerinin kavrama düzeyini arttırmak.
- Fibröz ve ödematöz oluşumlarını yok etmek ya da önlemek.
- Kısa bir görünüme sahip olan dişleri, olması gerektiği boyuta getirmek.