Ellerinizi İhmal Etmeyin…



Elleriniz manikürden daha fazlasını hakkediyor…

El bakımı dendiğinde aklınıza ne geliyor? Manikür, gece yatmadan önce ellerinize nemlenmesi için sürdüğünüz krem… Başka? Aslında ellerimiz bizim kahrımızı çekiyor. En çok güneşe maruz kalan, ama yüzümüz ya da vücudumuz kadar korunmayan, kış soğuklarında kuruyup çatlayan ya da yaş almakla birlikte lekeleri artmaya başlayan ve doku kaybı ile birlikte kemikli bir görünüme bürünen… Yazmaya başlayınca ne kadar çok şey ortaya çıkmaya başlıyor değil mi?

Biliyor musunuz? Ellerinize manikür ve krem sürüp nemlendirmekten daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu haftaki blog yazımda bizim tüm yükümüzü ayaklarımızla birlikte çeken ellerimiz için neler yaptığımızı yazdım. Keyifli okumalar dilerim.

 

Eller neden lekelenir?

Güneşlenmeyi seviyor musunuz ya da güneşe çıkarken ellerinize de koruyu krem sürüyor musunuz? Fazla güneşte kalmak, güneşlenmek ya da farkında olmadan güneşe maruz kalan ellerimizde melanosit pigmentlerine bağlı olarak lekelenmeler oluşabiliyor.  Yaş aldıkça da bu lekelerin rengi koyulaşır, o yüzdendir ki kahverengi lekeler olarak nitelendirilir. Ancak sadece güneşlenmeye yaşa bağlı olarak değil, kullanılan hormon ilaçları, hamileliğe bağlı, kimi karaciğer rahatsızlıklarından dolayı ellerimizde lekelenmeler olabilir.

Ellerim neden kuruyor?

Cilt tipi, genetik yatkınlığın birlikte çevresel faktörler, aşırı soğuktan sıcak ortama geçmek, yeteri kadar su tüketmemek, cildin Ph dengesini bozacak miktarda fazla el yıkamak ya da yanlış el yıkama ürünü kullanmak ellerimizin doğal koruma bariyerini bozar, kurutur.  Bazen ellerimizde kağıt hışırtısı gibi sesler duymamıza hatta yanmaya, çatlamaya varan kuruluklar oluşabilir.

Ellerim neden eskisi gibi dolgun değil?

Özellikle ilerleyen yaşla birlikte eller de tüm vücudumuz yüzümüz gibi hacmini kaybeder, yüzümüzde sarkma, sıkılık kaybı, vücudumuzda elastikiyet kaybı olarak kendini gösteren bu durum ellerimizde daha kemikli bir görünüme neden olur.  Her yazımda bahsettiğim gibi bu tamamen kolajen üretiminin 30 yaşından sonra her yıl %1 azalması ile ilgili.

Neler yapıyoruz?

Leke iyileştirme, nemlendirme ve yaşlılık izlerini iyileştirme uygulamaları

Cilt yenileme ve gençleştirmede birçok farklı cilt sorunun iyileştirilmesinde kullandığımız Fraksiyonel Lazer özellikle ellerde oluşan lekelerin iyileştirilmesinde en etkin iyileştirme yöntemlerinden biridir. Fraksiyonel Lazer teknolojisi özellikle derin lekelerin görünümünün düzeltilmesinde tercih edilir. 4-6 hafta aralıklarla uygulanan 3-6 seans uygulanmaktadır. Ciltte hassasiyet oluşacağı için bu uygulama için en iyi zaman sonbahar ve kış mevsimidir.  Uygulama sonrasında elleri nemlendirmek ve korumak gerekir.

Kimyasal Peelingler yine daha yüzeysel lekelerin silinmesinde cilt yenilme ve gençleştirmede kullanılan başka bir uygulamadır. TCA, meyve asitli, milk peeling ve glikolik asit uygulamaları ile cilt yüzeyinde oluşan renk farklılıkları, ton eşitsizlikleri, güneş lekelerinin görünümünde iyileşme sağlanır. Cilt yenilenirken, canlanır, nem tutma kabiliyeti de artar. Kimyasal peeling seansları cildin durumuna göre belirlenir, genellikle ayda bir kez 4-6 seans uygulanır.

Lekeler kadar ellerimizde nemsizlik, kuruluk ve buna bağlı oluşan sorunları çözümlemek için enjeksiyonlu uygulamaları da cilt sorunun boyutuna göre öneriyoruz.  Nem kaybı ve kuruluk güneş kadar ellerin yaşlanmasına neden olur. Ellerde yaşanan kuruluk, çizgi ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Bu noktada da enjeksiyonlu uygulamalar devreye giriyor.  Somon balığının proteinlerinden elde edilen nükleotidlerden elde edilen Somon DNA aşısı, yüz, dekolte ve boyun bölgesindeki birçok sorun için kullandığımız bir enjeksiyonlu uygulama. Ürünü içeriği büyüme faktörleri, vitaminler ve cildin nem tutması için gerekli olan hyaluronik asitle zenginleştirilmiştir.  Napaj tekniği ile uygulanan Somon DNA aşısı ellerin durumuna göre 3-6 seans arasında uygulama yapılır. Bunun yanı sıra Somon DNA Aşısı kimyasal peeling ve fraksiyonel lazerle de birlikte uygulanabilir.  Somon DNA Aşısını iyileştirme, canlandırmada uygulatabileceğiniz gibi yazın güneşe çıkmadan önce ellerinizi korumak için de yaptırabilirsiniz.

PRP de el gençleştirmede uygulanabilecek başka bir uygulama. PRP, kişinin kendi kanının santifrüjle ayrıştırılarak trombosit yönünden zengin bir serum elde edilmesi uygulamasıdır.  Sonrasında bu elde edilen seruma özel büyüme hormonları, protein ve minerallerle zenginleştirilerek napaj tekniği (ufak iğneler ile yüzeysel enjeksiyon) ellerin üzerine uygulanır. PRP, 3-4 hafta aralıklarla 4-6 seans olarak uygulanabilir.

Ellerinin görünümünün iyileştirilmesinde özellikle yaş almak ile birlikte artan doku kaybından kaynaklı kemikli, içi boşalmış, kırışmış görünümü ortadan kaldırmak için ellere hacim kazandıracak için ise dolgu ya da yağ enjeksiyonları yaptırabilirsiniz. Ellerde kullanılacak dolgu diğer uygulamalarda kullanılan şekillendirme amaçlı ürünlere göre daha yoğundur ya da bir plastik ve rekonstrüktif cerrahla yağ enjeksiyonu için görüşebilirsiniz.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form