- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Hava kirliliği cildin nemini kaybetmesine neden olur. Cilt tipine göre nemlendirici krem seçimi sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın püf noktasıdır.
Nemlendirici krem günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmez bir parçasıdır. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için her gün cildi uygun bir temizleyici ile temizledikten sonra krem kullanmak gerekir. Nemlendirici krem kullanımına ergenlikte başlanabilir. Erken yaşta cildi nemlendirmeye başlamak, ilerde oluşabilecek kırışıklıkların önüne geçmeye yardımcı olur.
Cildiniz için uygun nemlendirici seçme konusunda zorlanabilirsiniz. Piyasada bulunan yüzlerce çeşit ürün arasından hangisini seçeceğinize karar vermek için, ilk olarak cilt tipinizi bilmelisiniz. Cilt tipine uygun olmayan krem kullanımı ciltte kötü etkilere neden olabilir. Yağlı cilde sahip biri kuru ciltler için kullanılan bir nemlendirici kullanırsa gözenek tıkanması, siyah nokta ve akne gibi problemlerle karşılaşabilir.
Neden Nemlendirici Krem Kullanmak Gerekir?
Nemlendirici, cildiniz için koruyucu bir bariyer görevi üstlenerek onu nemli ve sağlıklı tutar. İlk etapta nemlendirici ihtiyacı konusunda kafa karışıklığı olsa da, çoğu uzman nemlendiricilerin günlük bakımın önemli bir parçası olduğunu söyler. İyi beslenmenin ve stres yönetiminin yanı sıra, etkili bir cilt bakım rejimi için cilt tipine uyan ve cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir nemlendirici kullanmanız gerekir.
Nemlendirici Kremler Nasıl Etki Eder?
Temizleyiciler ve nemlendiriciler en önemli cilt bakım ürünleridir. Nemlendirici, cildin dış katmanına nemi hapseder ve alt katmanların yavaş yavaş nemi emmesine yardımcı olur.
Nemi hapseden ana bileşenler petrolatum, mineral yağ, lanolin ve dimetikondur. Kremlerde sıklıkla bulunan gliserin, propilen glikol, proteinler, üre ve vitaminler cildin nem kazanmasına yardımcı olur ve cildi destekler.
Bazı nemlendiricilerde bulunan AHA, BHA gibi asitler cildin hafifçe soyulmasını sağlayarak peeling etkisi yaratır. Bu tür ürünler özellikle akne gibi cilt problemleri ve lekeler için tercih edilir.
Asit içeren nemlendirici kullanıyorsanız, cildiniz güneşe karşı daha hassas olacağından, güneş kremi kullanmanız gerekir. Yoksa cilt lekelerine sebep olabilir. Hassas ciltlerin de asit içeren nemlendirici kullanmadan bir uzmana danışmalarında fayda vardır.
Cilt Tipine Göre Krem Nasıl Seçilir?
Doğru nemlendiriciyi bulmak biraz deneme yanılma gerektirebileceğinden, sabırlı olmak gerekir. Onaylı bir kozmetik şirketi tarafından üretilen ürünleri seçmeniz cilt sağlığınız açısından önemlidir. Cilt tipini belirlemek ve ciltte pullanma veya gerginlik olup olmaması krem seçiminde en önemli faktörlerdir.
Cilt tipinizi belirleyin: Doğru nemlendirici krem seçmenin en önemli adımı cilt tipinizi doğru belirlemekten geçer. Kendinize bir kaç basit soru sorarak cilt tipinizi belirleyebilirsiniz. Gün içinde cildiniz yağlanıyor mu? Gözenekleriniz geniş mi? Eğer bu iki soruya cevabınız evetse muhtemelen yağlı bir cilde sahipsiniz. Yağlı cilt için nemlendirici krem seçerken su bazlı kremler seçmeye özen gösterin. Yağ bazlı kremler gözeneklerin tıkanmasına ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Çinko oksit yağlı ciltlerin sevebileceği bir içeriktir. Cilt yağlanmasını koruma altına almaya yardımcı olur. Cildiniz yağlıysa nemlendirmeye gerek olmadığını düşünmeyin. Hyaluronik asit gibi hafif dokulu ve iyi nemlendiren içeriklere yönelebilirsiniz.
Cildinizde pullanma ya da gerginlik hissediyor musunuz? Özellikle soğuk havalarda cildiniz kızarıyor ve canınız yanıyor mu? Bu sorulara evet cevabını verdiyseniz kuru cilde sahip olma ihtimaliniz çok yüksektir. Cildiniz kuruysa, yağ içeren nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Yağ, cildin dışında bir bariyer oluşturarak cildin soğuk gibi dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur.
Yukarıdaki soruların hiçbiri sizi anlatmıyorsa, normal bir cilde sahipsiniz. Normal cilde sahip kişiler basit bir nemlendirici kullanarak, cilt nemlendirme ihtiyacını karşılayabilirler. Genç ve sorunsuz ciltlerin fazla karmaşık bir formüle sahip olmayan, hafif içerikli bir nemlendirici kullanması yeterli olacaktır.
Olgun ciltlerin özel bakıma ihtiyacı vardır. Retinol, C vitamini gibi etken maddeler içeren kremler 40+ üzeri için sıklıkla tercih edilir. Retinol cilt lekelerinin açılmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. C vitamini cildi güçlendirir. Özellikle güneş kreminden önce c vitamini içeren kremler kullanarak, güneş kreminin etkisi artırılabilir.
Nemlendirici Çeşitleri Nelerdir?
Nemlendirici krem çeşitleri pek çok farklı ihtiyaca yöneliktir. Vücudu nemlendirmek de en az yüzü nemlendirmek kadar önemlidir. Özellikle bacak, dirsek gibi vücut bölgeleri neme ihtiyaç duyar. Her duştan sonra nemlendirici ile masaj yaparak kendinize güzel bir bakım seansı hediye edebilirsiniz.
Cilt sıkılaştırıcı krem çeşitleri vücut için en çok tercih edilen kremlerdendir. Özellikle bacak ve basen bölgesinin sıkılaşmasına ve selülitlerin azalmasına yardımcı olur. Cilt sıkılaştırıcı krem kullanırken spor yapmak ve kremi düzenli kullanmak, üründen maksimum verimi almanızı sağlar.
Cilt soyucu krem çeşitleri hem vücut hem de yüz için ayrı olarak üretilir. Yüz için üretilen cilt soyucu kremler daha nazik bir soyma sağlarken, vücut için olanlar daha güçlü bir içeriğe sahiptir. Cilt soyucu kremler soyma işlemini asit içeriği ile yaptığından, kullanmadan önce vücudunuzun dirsek içi, bilek ya da kulak arkası gibi küçük bir bölgesinde deneyerek test etmeniz önerilir.
Cilt onarıcı krem kullanımı cildin bariyerini güçlendirerek cildin dış etkilere karşı daha dayanıklı hale gelmesine yardımcı olur. Özellikle hassas cilde sahip kişiler ya da rosacea gibi cilt kızarıklığı problemine sahip olanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Cilt onarıcı krem düzenli kullanımda yüksek verimlilik sağlar. Kuru ciltler B5 içeren kremler tercih edebilir.
Cilt Lekelerine Hangi Krem İyi Gelir?
Cilt lekelerine iyi gelen içeriklerden biri retinoldür. Retinol cilt renginin açılmasına ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. AHA ve BHA gibi asitler içeren kremler de cilt lekeleri için idealdir. Cilt lekesi için özel kremler kullanılırken güneş kremi kullanmaya dikkat edilmelidir. İlk kez cilt lekesi kremi kullanılacaksa sonbahar ya da kış aylarında başlanması cilt daha az güneşe maruz kaldığı için daha uygundur. Hassas ciltler için leke açıcı krem olarak azelaik asit içeren kremler tercih edilebilir.
Evde Cilt Beyazlatıcı Krem Nasıl Yapılır?
Cilt beyazlatma kremlerinde en çok kullanılan etken içeriklerden biri pirinçtir. Pirinç unu ve sütü karıştırarak elde ettiğiniz maskeyi düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Aloe vera jeli güzel bir nemlendirici ve cilt beyazlatıcı kremdir. Evinize alacağınız aloe vera bitkisinin yapraklarını ikiye keserek içindeki jeli sıyırabillir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak aloe vera jelinin kolay bozulduğunu unutmayın. Jeli bir kaba koyarak saklamak yerine her seferinde yeni bir yaprak kullanmanız daha sağlıklı sonuç verecektir.
Evde yapılacak cilt beyazlatıcı krem kullanılmadan önce uzman tavsiyesi almak faydalıdır. Evde kullanılan ürünler doğal malzemeler olsa da, özellikle yüz bölgesi hassas bir cilde sahip olduğundan cilde zarar verebilir, çözülmesi uzun sürecek problemler yaratabilir.
Cilt Kuruluğuna Hangi Krem İyi Gelir?
Seramid, üre ve hyaluronik asit gibi etken maddeler cildin nem tutma kapasitesini artırarak cilt kuruluğuna iyi gelir. Cildiniz çok kuruysa, serum ve kremi birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin hyaluronik asit içeren bir serum ile cildinizin nem kapasitesini artırabilir ve ardından uygulayacağınız seramid içeren bir krem ile nemin uzun süre tutulmasını sağlayabilirsiniz. Pantenol de pek çok cilt bakım kreminde kullanılan ve kuruluğa iyi gelen bir içeriktir. Özellikle vücut bakımında pantenol içeren kremler tercih edebilirsiniz.